Rólunk:

Részletes tájékoztatás a kórház működési rendjéről, rendelési időkről szolgáltatásokról és árakról a Budapesti Állatkórház logóra kattintva (bal felső sarok), a kórház honlapjának főoldalán érhetők el.


A Budapesti Állatkórház közel 50 éve áll az állattartók szolgálatában. Kezdetben állami üzemeltetésű állatkórházként, a Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás részeként, majd 1989 óta önálló gazdálkodású egységként működik. A kórház ügyvezetői feladatait Dr. Bende Balázs látja el.

A Budapest központjában lévő kórház megközelítése mind tömegközlekedéssel (3-as metró, 14-es illetve 1-es villamos) mind gépjárművel (Róbert Károly körút, Lehel u.) könnyű. A kórház udvarán ingyenes parkolási lehetőség segíti a betegforgalmat.

Kórházunkban a hét minden napján, folyamatos nyitva tartással állunk a hozzánk forduló betegek, elsősorban kutya és macska páciensek valamint gazdáik rendelkezésére.

Saját laboratóriumunkban minden nap végzünk rutin vérvizsgálatokat, illetve egyes sürgősségi vizsgálatokat - indokolt esetben - azonnal, a "beteg mellett" is elvégzünk (sav-bázis, ion és alap metabolit vizsgálat, szerológiai vizsgálatok). A diagnosztikai munkát folyamatosan rendelkezésre álló radiológiai (Rtg) egység és sürgősségi esetben alapvizsgálatok elvégzésére alkalmas ultrahangos vizsgáló berendezés is segíti. 

Lágysebészeti és belgyógyászati betegeink ellátását kórházi elhelyezéssel végezzük.  

Állatgyógyszertárunkban a legkülönbözőbb állategészségügyi termékek, gyógyszerek mellett állattartással kapcsolatos termékeket, felszereléseket, játékokat, valamint általános és állatorvosi diétás tápokat is forgalmazunk.

Műszeres diagnosztikai egységünk (Echocard) szakorvosa, Dr. Vrabély Tamás, ultrahang vizsgálatokkal, kardiológiai és endoszkópos vizsgálatokkal várja a betegeket. A vizsgálatok előzetes bejelentkezés és időpont egyeztetéssel, egyes napokon akár késő este is történnek. Vizsgálatra bejelentkezni a kórház telefonszámain lehet (350-0361; 350-1166).

Kórházunk ad otthont Közép-Európa első (és a mai napig egyetlen) állatorvosi urolithológiai (húgykövességgel és kapcsolódó húgyúti betegségekkel foglalkozó) laboratóriumának (Budapesti Urolith Centrum). Vezetője Dr. Bende Balázs PhD. A szaklaboratórium szolgáltatását Magyarország egész területéről és külföldről is igénybe veszik a húgyúti betegségekben (húgykövességben) szenvedő betegeket kezelő állatorvosok. 

Kórházunkban - az országban egyedülállóan - 2019 óta nem invazív húgykőeltávolítási beavatkozást is végzünk (lézeres kőzúzás).  

Kutya és macska kozmetikánkban szakképzett kozmetikus munkája révén szépülnek a páciensek. A kozmetikába előzetes bejelentkezés szükséges. (Fejős Mónika 30/3410891)

Kutyák és macskák elhelyezését - ha a gazdi elutazik, vagy egyéb okból nem tud gondoskodni átmenetileg kedvencéről - állatorvosi felügyelet biztosításával vállaljuk. Igény esetén célszerű előzetesen érdeklődni az aktuális lehetőségekről a kórház telefonszámain.