Aktuális!

 

Az emberi KORONA vírus járvány miatt járványvédelmi intézkedéseket vezettünk be, melyek érintik a betegforgalmat, kórházi látogatási szabályokat és működési rendünket is. A gazdikra is vonatkozó aktuális információkat és intézkedéseket honlapunk főoldalán lehet megtalálni. Kérjük ezek figyelmes átolvasását és szíves tudomásulvételét a kórházba érkezés, indulás előtt. Köszönjük.

 

SZÍVFÉRGESSÉG - "Dirofilaria szűrési akció 2019"

A szívférgesség (dirofilariosis) sajnos egyre gyakrabban fordul elő kedvenceinkben. A betegség terjedésének elsődleges oka, hogy a melegedő idővel azok a mediterrán térségben honos szúnyog fajok, amik csípésükkel terjesztik a betegséget, már hazánkban is egyre gyakoribb vendégek.

A már kialakult betegség súlyos, akár halálos kimenetelű is lehet. Egy szívférgességben elpusztult kutya betegünk szívének boncolási képe ITT megtekinthető, kizárólag erős idegzetűeknek! A betegség gyógykezelése is kockázatos, mindamellett, hogy rendkívül költséges is. Emiatt a legjobb ha időben MEGELŐZZÜK a fertőzés kialakulását. Ennek első lépéseként meg kell vizsgálni, hogy már történt-e fertőződés. Ezt nevezzük szűrésnek. A szűrő vizsgálat egy egyszeri vérvételből végzett összetett vérvizsgálatot jelent. A vizsgálat elvégzését minden 6-8 hónaposnál idősebb kutyán javasoljuk.

Az AKCIÓ 2019. május 31-én véget ért. Köszönjük a nagy érdeklődést és örülünk, hogy hozzájárulhattunk kis betegeink egészségének megóvásához!

Vérvételre és vizsgálatra a továbbiakban is van lehetőség. A komplex laborvizsgálat ára 11,400 Ft. A májusi akcióban meghirdetett gyógyszervásárlási kedvezményt csak a májusi akcióban résztvevő betegeink részére tudjuk biztosítani (2019 június 30-ig).

 

Endoszkópos műtéti beavatkozásokhoz és - az országban egyedülállóan - lézeres húgyúti műtétekhez (lézeres húgykőzúzás) felszerelt új műtőnk kezdi működését.

Célunk, hogy a betegeket a legkorszerűbb módszerekkel, a lehető legkisebb traumával járó beavatkozással tudjuk gyógyítani. Az endoszkópos műtétekkel és különösen a lézeres húgykőzúzással gyakorlatilag meg tudjuk kímélni a betegeket a műtétek utáni hosszadalmas és fájdalmas sebgyógyulási időszaktól, valamint számos egyéb kellemetlen következménytől is. A lézeres kőzúzással különösen a kan kutyákban előforduló húgycsőelzáródást okozó húgykövességet tudjuk úgy gyógyítani, hogy nem kell műtéti sebet ejteni a betegen. A módszerrel elkerülhető a - sokszor számos szövődményt és szenvedést okozó - mesterséges vizeletürítő nyílás (sztóma) kialakítása és a húgy- és nemi utak (herék) teljes épsége megőrizhető.

Bővebb információ ITT elérhető.

Az endoszkópos műtő és eszközei.

A képen a lézer látható, amint darabolja a húgyköveket a húgycsőben.

 

Új műtőnk és postoperatív (műtét utáni) őrző kórtermünk elkészült.

Elkészült és átadásra került új műtőnk, a hozzá kapcsolódó előkészítő és sterilizáló, valamit bemosakodó helyiségekkel. Hamarosan birtokba vesszük új kórtermünket is, ahol az operált betegek lábadoznak majd. Műtőnkbe korszerű állatgyógyászati műszerek (altató gépek, betegőrző monitorok, műtőlámpák stb.) kerültek. A kórterembe az egyik legigényesebb Ken Kage rendszert telepítettük a betegek lehető legjobb ellátásának biztosítása érdekében. 

Új kijáratot nyitottunk parkolónkból a Hun utca felé. Könnyebb lett a gépkocsival érkezők számára a parkoló megközelítése és a kihajtás.

Az új kijárattal egyirányúvá vált a haladás parkolónkban, így nem kell és nem is lehet már a forgalmas Lehel utca felé kihajtani. A parkolóba a behajtás továbbra is a Lehel utca felől, automata sorompón áthaladva történik. A kihajtás a kórház épülete mögött kialakított új kijáraton keresztül zajlik a Hun utcára. Részletek a Parkolás menűpont alatt találhatók. Reméljük, hogy a parkoló átalakításával is segíthettünk a hozzánk érkezőknek! 

 

Pácienseink gazdái részére szabadon használható Wifi hotspot áll rendelkezésre a váróban.

A szabadon használható wifi hálózat aktuális jelszavát a recepciónál tüntetjük fel.

wifi

 

 

Mikrochip beültetés, egyedi megjelölés:

2013 január 1-től, a hatályos jogszabályoknak megfelelően, minden 4 hónapos kort betöltött kutya mikrochipes jelöléssel kell rendelkezzen.

A mikrochip beültetés díját honlapunk szolgáltatatási dijait  tartalmazó táblázatban tüntetjük fel. A hétköznapi rendelési időn kívül, ügyeleti időben ezt a díjat az ügyeleti pótdíjak illetve munkadíj felárak terhelik.

Javasoljuk, hogy chip beültetés igénye esetén az aktuális védőoltásokkal, kezelésekkel együtt kérje a chip beültetését!

4 hónaposnál idősebb kutya veszettség elleni immunizálása csak abban az esetben végezhető el, ha a kutya rendelkezik mikrochip jelöléssel.

 

Külföldre utazás.

Állatútlevél (2014 decemberi frissített tartalom!):

Utazáshoz az Európai Únión belül kutyák, macskák és vadászgörények részére érvényes állatútlevélre van szükség. Ez nem az oltási könyv. Az útlevelet csak olyan állat esetében állíthatjuk ki, amelyik rendelkezik úgynevezett egyedi azonosítóval. 2011-ig az azonosító lehetett a meglevő tetoválási szám is, azonban 2012 januártól csak a bőr alá beültetett, azonosító számot tartalmazó mikrochip-es egyedi megjelölés alkalmazható. A chip "beültetése" minimális fájdalommal jár, gyakorlatilag egy injekció beadásához hasonlatos.
Az útlevél kiállításához ezen kívül érvényes veszettség oltás igazolása (az oltási könyv) és a tulajdonos (illetve megbízottjának) jelenléte szükséges. Az útlevél kiállítását általában azonnal, egyes esetekben legfeljebb 24 órán belül vállaljuk.

Aktuális: 2014 december 29-től - Úniós előírások változása miatt - az útlevél tartalmi, formai és kitöltésre vonatkozó követelményei változnak. Így megváltozik maga az útlevél,  annak kiállításának a módja, és sajnos az ára is. Az új előírások miatt - többek között - az állat adatait tartalmazó oldalt védőfóliával kell ellátnunk (laminálás), az igényelt útlevelet a tulajdonosnak alá kell írnia és még sok kisebb adminisztratív jellegű többlettendő van, ami miatt az új útlevél kiállításának eljárása  időigényesebb lett.  "Régi" tipusú útlevéllel továbbra is lehet utazni és azt a jövőben használni is lehet, de kiállítani most már csak új tipusú útlevelet szabad. Kórházunkban már ilyen könyveket adunk annak aki új útlevelet (vagy elveszett illetve megrongálódott utiokmány pótlást) kér.

A kiállított útlevél érvényessége azonos az állat veszettség elleni oltásának érvényességével. Meghosszabbítása minden veszettség elleni oltásnál szükséges, ezért kérjük hogy az esedékes oltásokra a már meglevő útlevelet hozzák magukkal. A hosszabbítás díjmentes. 
Egyes országokba való beutazásokhoz a fogadó országok egyéb követelményeket is támaszthatnak. Részletesebb tájékoztató található a

http://www.petpassport.hu

információs honlapon.

 

Tulajdonos tájékoztató sorozatunk feltöltése elkezdődött.

1. téma: táplálkozás és húgykövesség

2. téma: térdkalács ficam (gyakori betegség kistestű kutyákban)

3. téma: homeopátia az állatgyógyászatban

További készülő kiadványok:

belgyógyászat - húgyúti betegségek macskákban, kutyákban

táplálással összefüggő problémák - elhízás

fogászat - fogkövesség és kezelése

Kérjük látogasson vissza oldalunkra késöbb is!